Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sirkeci Büyük Postanesi’ndeki tuğralarının yeniden yerlerine konulmasının, maddi ve manevi mirasın aslına uygun şekilde yaşatma gayretinin bir ifadesi olduğunu söyledi. PTT’nin 181’inci yaşını da kutlayan Karaismailoğlu, posta hizmetlerinde yenilikçi teknolojiler kullanarak, Avrupa’nın en iyi ilk 5 ülkesi arasına girmek için gayret sarf ettiklerini belirtti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, PTT’nin 181. yıl kutlaması ve Sirkeci Büyük Postane Binası Dış Cephelerine Tuğra ve Armaların Konumlandırılması törenine katıldı.
Posta, kargo ve bankacılık alanında, toplumsal sorumluluk bilinciyle kaliteli ve ekonomik hizmetler sunmayı amaç edinen PTT’nin, son dönemdeki yenilikler ile göz doldurduğunun altını çizen Karaismailoğlu, “PTT, gücünü tarihten alan, kendini yenileyerek geleceğe emin adımlarla ilerleyen köklü ve kıymetli bir kuruluşumuz. Büyük ve güçlü Türkiye hedefimiz doğrultusunda attığımız adımlarda üzerine düşen sorumlulukları fazlasıyla yerine getirerek hizmet anlayışını her geçen gün geliştiriyor. Özellikle son iki yıldır ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde PTT’miz, tüm fertleri ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu her anda milletimizin yanında olmuş, gencinden yaşlısına hiçbir vatandaşımızdan desteğini esirgememiştir” dedi.
BAKIM, ONARIM VE RESTORASYONLARLA TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ
Osmanlı padişahlarından II. Abdulhamid Han ve V. Mehmet Reşat’a ait tuğraların, tekrar Sirkeci Büyük Postanesi’ndeki yerlerine konumlandırıldığını kaydeden Karaismailoğlu, şöyle devam etti:
“Üç kıtada medeniyet kuran bir millet olarak, medeniyetin ölçütlerinden birisinin de bulunduğunuz yeri ‘imar’ etmek olduğunu çok iyi biliyoruz. Tarihi varlıklara sahip çıkmak, onları yeniden ihya etmek ne kadar önemli ise, onları yapanların ‘imza’larının da eserleri üzerinde yer alması, bu kıymetleri kültürümüze katan kişilerin, gençlerimizce tanınması da o denli önemli. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak; ülkemizi bölünmüş yollarla ve otoyollarla donatırken, yüksek hızlı tren ve metro ağlarıyla örerken, geçit vermez dağları tünellerle, derin vadileri viyadüklerle aşarken, havayolunu ‘halkın yolu’ haline getirirken, denizcilikte ve gemi üretiminde dünya ile yarışırken, internet ve haberleşmede yerli ve milli en ileri Teknolojileri kurarken, bizden önce yapılan eserlere de sahip çıkmayı, onları yapan ecdadımızın emek hakkı ve imzalarını yad etmeyi de çok iyi biliyoruz. Tarihi Büyük Sirkeci Postanesi de Silivri Mimar Sinan Köprüsü de Tokat Hıdırlık Köprüsü de bu topraklardaki ‘tapu senetleri’mizdir. Üstad Cemil Meriç’in de ifade ettiği gibi; ‘tarih, milli birliğin ve milli şuurun biricik mimarıdır’. Yaptığımız bakım, onarım ve restorasyonlarla tarihimize sahip çıkıyoruz.”
“Sirkeci Büyük Postanesi’ndeki tuğralarının yeniden yerlerine konulması, maddi ve manevi mirasımızı aslına uygun şekilde yaşatma gayretimizin bir ifadesidir” diyen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Ecdadımızın bize bıraktığı mirası geleceğe taşıyabilmek, büyük ve güçlü Türkiye motivasyonuyla ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapabilmek, ülkemize gelen yabancı yatırımları artırabilmek için güçlü bir altyapının ne kadar önemli olduğunun her zaman farkında olduk” dedi.
YERLİ VE MİLLİ ADIMLARI DESTEKLİYORUZ
Ulaşım ve Lojistik Ana Planı doğrultusunda gerçekleştirilen yatırımlarda artan bir önem ve hassasiyetle yerli ve milli adımları desteklediklerini vurgulayan Karaismailoğlu, ulaşımın her modunda olduğu gibi haberleşme alanında da yine yerli ve milli kabiliyet ve ürünlerin kullanımını her geçen gün arttırdıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde, tüm ulaşım modlarıyla birlikte haberleşme ve posta hizmetlerinde kullanıcı memnuniyetini öncelediklerini ifade eden Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bir taraftan Bakanlık olarak kent içi ulaşımda yeni bir uygulama olan mikro hareketlilik araçlarının yasal altyapılarının oluşturulması ve yaygınlaştırılması için çaba harcıyoruz. Diğer taraftan, Karbon emisyonunu azaltan daha pratik bir uygulama olan elektrikli araçlarımızı PTT hizmetinde de kullanıyoruz. Bu yılın Haziran ayında 100 adet e-scooterı İstanbul dağıtım merkezlerimizde kullanmaya başladık. Bu araçlarla üç ayda 450 bine yakın gönderiyi sahiplerine ulaştırdık. PTT Kart hizmeti ile PTT bünyesindeki gerçek posta çeki hesap sahipleri, hesaplarındaki bakiyelerini banka ATM’lerinden nakit çekim işlemlerinde, yurt içi ve dışı alışverişlerinde nakit yerine kullanabilecekler. Bu şekilde 6,7 milyon PttKart müşterisi bulunmaktadır.”
TÜRKİYE KART PROJESİ İÇİN TÜM BELEDİYELERİMİZLE İŞ BİRLİĞİ HALİNDEYİZ
Türkiye Kart Projesi ile ülke genelinde tüm ulaşım araçlarında kullanılabilecek bir ulusal e-ödeme kart sistemini geliştirdiklerinin altını çizen Karaismailoğlu, “Türkiyekart sistem yazılım çalışmaları, PTT ATM ve işyeri entegrasyonları ve altyapı kurulumlarını tamamladık. Sistemin hizmete alınması için tüm belediyelerimizle iş birliği halindeyiz. TürkiyeKart ile ülkemizin tamamında ulaşım sisteminin tam entegrasyon halinde hizmet vermesi sağlanmış olacak” diye konuştu.
BİZ BU ŞEHRE, BU ÜLKEYE VE BU İNSANLARA SEVDALIYIZ
PTT’nin bu denli yenilikçi çalışmalarının ötesinde; posta sektöründe sunulan hizmetlerin dijital ortamda yürütülecek şekilde geliştirilmesini amaçladıklarını belirten Karaismailoğlu, posta ve kargoda dijital imzanın hukuki zemininin oluşturulması, hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetinin artırılması, yerli ve milli imkanlarla geliştirilecek Ulusal Elektronik Posta Sistemi’nin kurulmasını hedeflediklerini kaydetti. Aynı zamanda, posta hizmetlerinde yenilikçi teknolojiler kullanarak, hizmet kalitesi ve tüketici memnuniyeti açısından Avrupa’nın en iyi ilk 5 ülkesi arasına girmek için gayret sarf ettiklerini anlatan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Tüm bu gayret ve hizmet hamlelerimize gıpta edenlerin yanında, çekemeyen, engellemek isteyen, karşı duranlar da elbet olacaktır. Ancak biz bu şehre, bu ülkeye ve bu insanlara sevdalıyız” ifadelerini kullandı.